sobota, 2 marca 2013

Od kuchni: Oliwa z oliwek cz.2

Witam!
Już bez zbędnych słów wracam do kuchni po oliwę z oliwek. 
Poniżej przepisy na stosowanie oliwy z dodatkami :)

Peeling
Oliwa z oliwek, miód i cukier (trzcinowy lub biały)
Nie znam nic lepszego niż powyższa mikstura. 
Idealny do peelingu całego ciała, twarzy i ust. 
 Ściera, odżywia i nawilża. 
Nic dodać nic ująć. 
Moje osobiste cudo :)

Maseczki do włosów:

1) oliwa z oliwek + miód

2) oliwa z oliwek + olejek arganowy 

3) oliwa z oliwek + 2 żółtka i pół cytryny 


Nakładamy na suche włosy i trzymamy min. 20 min. 
Lubię dbać o włosy, więc zawijam włosy w worek foliowy albo srebrną folię i nakładam czapkę zimową. Funduję włosom naturalne ogrzewanie.
Noszę przez 3-4 godziny. Zależy ile mam czasu. 
Odżywia skórę głowy i włosy. 
Po kuracji są miękkie, błyszczące, mniej wypadają. 

Na ratunek dłoniom i paznokciom


Oliwę z oliwek lekko podgrzewamy (lekko!!)
Trzymamy dłonie w ciepłej oliwie przez 15-20 min. 
Zdrowa i odżywiona skóra gwarantowana.
Można też wcierać oliwę w same paznokcie i skórki. 

Miłego dnia!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz